- Koka upp grädden, låt svala något och rör sedan ner chokladen. Rör ner smöret samt salt och lakritspulver. Ställ i kylen ca 2 timmar. Rulla små ovala tryfflar.
- Vispa grädden med vaniljen. Smält chokladen, låt svalna något och rör sedan snabbt ner ägget. Vänd ner ägg- och chokladsmeten i grädden och rör helt slät.
Lägg en tryffel och några hallon i varje glassform och fyll sedan upp med glass. Slå lätt på formen så att alla ev. luftbubblor i glassen försvinner. Frys minst 4 timmar innan servering. - Till servering:
Maräng: Vispa en äggvita med 0,75 dl socker över vattenbad tills sockret helt lösts upp. Vispa sedan med elvisp till fast konsistens. Spritsa på glassen och bränn av med gasolbrännare.
Choklad: Smält choklad och ringla över glassen, dekorera med t.ex. hackade nötter och dulceykulor.
Ingredienser
Tryfflar
- 100 g Valrhona Caraibe 66%
- 0,75 dl grädde
- 1 msk smör
- 1 krm salt
- 2 tsk lakritspulver
Glass
- 2 dl vispgrädde
- 150 g Valrohna Ivoire 35%
- 1 ägg
- 0,5 vaniljstång – urskrapad
- 2 dl hallon