Mango Milkshake

    Av Fredrik Borgskog

    Svalkande milkshake med mangosorbet, myntakräm och yoghurt. Perfekt för varma sommardagar!

    Mangosorbet:

    1. Koka upp vatten och vanilj.
    2. Blanda de torra ingredienserna och sedan ihop alla ingredienser i en kastrull.
    3. Stav mixa sedan allt.
    4. Sjud upp till 75°C.
    5. Kyl. Låt svälla i kyl.
    6. Kör i maskinen.
    7. Frys

    Mango & myntakräm:

    1. Blanda ihop allt.
    2. Mixa med stavmixer.
    3. Låt svälla i kyl 15min.
    4. Mixa igen med stavmixer.
    5. Lägg på spritspåse.

    Milkshake:

    1. Blanda ihop sorbet, yoghurt och rom.
    2. Spritsa sedan i med krämen.
    3. Vänd försiktigt runt krämen och dela upp i 4 st glas.
    4. Dekorera.

    Ingredienser

    Mangosorbet:
    • 255 g vatten
    • 1/2 st vaniljstång - urskrapad
    • 150 g socker
    • 50 g torrglykos
    • 20 g dextrose
    • 3 g procrema 5 bio
    • 3 g natur emul
    • 50  g citronjuice
    • 450 g mangopuré
    Mango & myntakräm:
    • 10 g mynta
    • 250 g mangopuré
    • 10 g gelcrem cold
    • 50 g citronjuice
    Milkshake:
    • 900 g mangosorbet
    • 450 g yoghurt
    • 40 g Rom
    Övrigt:
    • Vit choklad sugrör
    • Vit choklad dekor
    • Mango bit
    • Mynta blad

    Produkter i Mango Milkshake

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”