Skuren blodapelsinmarmelad – Patê de fruit

    Av Kristin Åhlander

    Vacker skuren marmelad med citrusfrukter. I receptet har vi använt blodapelsinpuré, men det går fint att byta till apelsin, mandarin eller annan likvärdig citrusfrukt. Vi har även i puré av krossad citron som bryter av det söta väldigt bra. Våra puréer kommer från Sicoly som har ett fantastiskt sortiment av frukt- och bärpuréer. De flesta är osötade och under 2020 kommer samtliga puréer vara osötade.

    1. Värm puréer och vaniljstång till 40 grader
    2. Blanda socker med pektin och ha i vid 40 grader
    3. Koka upp och tillsätt den stora delen socker och glucosen pö om pö och koka till 107 grader
    4. Häll ut i en ram och låt stelna

    Ingredienser

    • 100 g aprikospuré
    • 300 g krossad citronpuré
    • 700 g blodapelsinpuré
    • 1 vaniljstång
    • 100 g strösocker
    • 25 g Pectina jaune
    • 1015 g strösocker
    • 220 g glucose