Manjari chokladjelly med hallon och karamelliserade mandlar

    Av Werners Gourmetservice

    Choklad och hallon är alltid en vinnande kombo, med ett glas gott Portvin till så har ni en klockren avslutning på en god middag! Dryckestips: Exempelvis Churchill´s LBV Port. Tät men ovanligt elegant port. Smaken är balanserad, relativt söt, fyllig, fruktig och komplex precis som doften. Inslag av russin, nötter, fikon och mörka plommon och fina chokladtoner i eftersmaken.

    Blanda pektinet med sockret, rör sedan ut det i mjölken. koka upp under omrörning. Smält chokladen försiktigt. Slå den varma mjölkredningen på chokladen i omgångar och skapa en slät emulsion. avsluta med att mixa med stavmixer. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt minst 2 timmar (går inte att frysa)

     

    Servera med karamelliserade mandlar, färska hallon och dekorera med tempererad chokladdekor.

    Ingredienser

    Manjari chokladjelly

    • 40 g strösocker
    • 4 g Pektin X58, Sosa
    • 600 g Mjölk
    • 190 g Manjari 64%, Valrhona

    Servering

    • Karamelliserade mandlar
    • färska hallon
    • chokladdekor