Michelada med kalamansi

    Av Werners Gourmetservice

    Frisk, lite salt och läskande mexikansk öldrink här med kalamansipuré för en mer aromatisk citrustouch. En given succé i sommar.

    Michelada kalamansi

    1. Blanda samtliga ingredienser utom öl och rör om.

    Chilisalt

    1. Blanda samtliga ingredienser på en tallrik.

    Vid servering

    1. Gnid kanten på glaset med lite kalamansipuré.
    2. Doppa glaset i chilisaltet och låt det torka till något.

    Ingredienser

    Michelada kalamansi

    • 2 dl tomatjuice
    • 1 dl kalamansipuré, Sicoly
    • 1 msk sriracha
    • 1 msk worcestershiresås
    • 2 msk japansk soja, Sakura
    • 1 tsk sellerisalt
    • svartpeppar

    Chilisalt

    • 1 msk salt
    • 1 msk gochugaru, koreanska chiliflingor
    • 1 tsk sellerisalt
    • ett par nypor socker

    Vid servering

    • 33 cl Ljust lageröl
    • isbitar
    • korianderblad

    Produkter i Michelada med kalamansi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”