Misosoppa

    Av Kristin Åhlander

    Misosoppa är en japansk soppa som innehåller miso och dashi. Vi har valt att tillsätta tofu, men vill du ha en lyxigare variant är det väldigt gott med ankrillettes.

    1. Blötlägg bönorna dagen innan, koka dem därefter i vatten (inget salt) i ca 30 min tills de blir mjuka.
    2. Skär tomaterna på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla olivolja och strö flingsalt på. Baka i ugnen på 150 grader i 45 min.
    3. Koka i en kastrull buljong, misopasta, japansk soja, dashipulver, vitlök och ingefära.
    4. Hacka salladslöken.
    5. Tärna tofun och vänd den i krydda och maizena. Stek i olja tills att tofun blir gyllenbrun.
    6. Häll i puylinserna i buljongskoket och koka dem ca 15 min, därefter häll i risnudlarna.
    7. Montera soppan i en skål med tomater, vita bönor, salladslök och till sist tofun.

    Ingredienser

    • 1 l kycklingbuljong, Salsus
    • 5 msk misopasta
    • 3 msk japansk soja, Sakura
    • 1 tsk dashi-pulver
    • 1 msk bonitoflingor
    • 1 tsk pressad vitlök
    • 1 tsk riven ingefära
    • 200 g tofu
    • 4 msk maizena
    • 2 tsk Tajin Clásico Chili Seasoning
    • 2 st salladslökar
    • 100 g risnudlar breda
    • ½ dl puylinser