- Blötlägg bönorna dagen innan, koka dem därefter i vatten (inget salt) i ca 30 min tills de blir mjuka.
- Skär tomaterna på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla olivolja och strö flingsalt på. Baka i ugnen på 150 grader i 45 min.
- Koka i en kastrull buljong, misopasta, japansk soja, dashipulver, vitlök och ingefära.
- Hacka salladslöken.
- Tärna tofun och vänd den i krydda och maizena. Stek i olja tills att tofun blir gyllenbrun.
- Häll i puylinserna i buljongskoket och koka dem ca 15 min, därefter häll i risnudlarna.
- Montera soppan i en skål med tomater, vita bönor, salladslök och till sist tofun.
Ingredienser
- 1 l kycklingbuljong, Salsus
- 5 msk misopasta
- 3 msk japansk soja, Sakura
- 1 tsk dashi-pulver
- 1 msk bonitoflingor
- 1 tsk pressad vitlök
- 1 tsk riven ingefära
- 200 g tofu
- 4 msk maizena
- 2 tsk Tajin Clásico Chili Seasoning
- 2 st salladslökar
- 100 g risnudlar breda
- ½ dl puylinser