Mandelmördeg
- Blanda smör, salt, florsocker, mandelmjöl, ägg och 120 gram vetemjöl i en bunke. Rör med vingen tills det blir en homogen smet.
- Blanda ihop och vänd snabbt i 350 gram vetemjöl. Plasta, platta tunn och låt vila i kyl minst 2 timmar. Smörj tarte-formarna med smör.
- Värm ugn till 150-160°C.
- Kavla ut till 2-3 mm tunn deg och lägg i tarteformarna, låt vila i kyl.
- Baka av i ugn ca 15-20 minuter till gyllenbrun färg.
Chokladganache
- Blanda vispgrädden med honungen i en kastrull och koka upp.
- Halvsmält chokladen i mikrovågsugn.
- Häll den varma honungsgrädden över chokladen i tre omgångar och rör om med en slickepott för att skapa en slät ganache.
- Kontrollera temperaturen på ganachen, den skall vara mellan 35-40°C.
- Tärna smöret och mixa ner det i ganachen utan att tillför luft.
- Fyll ganaschen i tartskal och låt stelna.
Ingredienser
Mandelmördeg
- 240 g smör, i kuber
- 3 g salt
- 180 g florsocker
- 60 g mandelmjöl
- 100 g ägg
- 120 g vetemjöl
- 350 g vetemjöl
Chokladganache
- 280 g vispgrädde 40 %
- 48 g acaciahonung
- 228 g Guanaja 70% alt. Andoa Noir 70 %
- 48 g smör, rumstemperatur