Mörk chokladtarte - Valrhona

    Av Valrhona

    Smakrik tarte med hög chokladsmak och krämig fyllning.

    Mandelmördeg

    1. Blanda smör, salt, florsocker, mandelmjöl, ägg och 120 gram vetemjöl i en bunke. Rör med vingen tills det blir en homogen smet.
    2. Blanda ihop och vänd snabbt i 350 gram vetemjöl. Plasta, platta tunn och låt vila i kyl minst 2 timmar. Smörj tarte-formarna med smör.
    3. Värm ugn till 150-160°C.
    4. Kavla ut till 2-3 mm tunn deg och lägg i tarteformarna, låt vila i kyl.
    5. Baka av i ugn ca 15-20 minuter till gyllenbrun färg.

     

    Chokladganache

    1. Blanda vispgrädden med honungen i en kastrull och koka upp.
    2. Halvsmält chokladen i mikrovågsugn.
    3. Häll den varma honungsgrädden över chokladen i tre omgångar och rör om med en slickepott för att skapa en slät ganache.
    4. Kontrollera temperaturen på ganachen, den skall vara mellan 35-40°C.
    5. Tärna smöret och mixa ner det i ganachen utan att tillför luft.
    6. Fyll ganaschen i tartskal och låt stelna.

    Ingredienser

    Mandelmördeg

    • 240 g smör, i kuber
    • 3 g salt
    • 180 g florsocker
    • 60 g mandelmjöl
    • 100 g ägg
    • 120 g vetemjöl
    • 350 g vetemjöl

    Chokladganache

    • 280 g vispgrädde 40 %
    • 48 g acaciahonung
    • 228 g Guanaja 70% alt. Andoa Noir 70 %
    • 48 g smör, rumstemperatur