- Koka upp vatten med salt. Skala sparrisen (bara det allra yttersta ska bort) samt skär av änden. Sjud i vatten till önskad textur – tiden varierar efter hur tjock sparrisen är så känn och smaka dig fram – jag tycker om att behålla en liten kärna och spänst.
- Vispa ihop äggulorna med vatten och placera skålen i ett vattenbad. Vispa tills äggsmeten tjocknar, det får INTE bli varmare än 60 grader för då koagulerar äggen!
- Ställ skålen på en våt handduk eller disktrasa (så att den står stabilt) och montera ner smöret under konstant vispning.
- Smaksätt den blanka såsen med yuzu och salt.
- Servera sparrisarna varma på en tallrik och nappera över såsen, lägg en matsked löjrom ovanpå och dekorera med dill och gärna någon vacker, ätbar vårblomma!Smaklig spis!
Ingredienser
- 1 knippe vit sparris
- 3 äggulor
- 175 g smör (smält och skirat)
- 2 msk vatten
- 2 msk yuzu
- Salt
- Löjrom