- Hallonkräm: Mixa ihop ingredienserna. Koka upp och låt svälla, kyl och mixa igen.
- Mousse: Mixa trädgårdssyra och yoghurt. Värm på en liten del av yoghurten, rör i och smält de blötlagda gelatinbladen. Blanda med den resterande ”yoghurtmixen”. Vänd i den italienska marängen och därefter lättvispad grädde. Gjut i form!
- Vaniljkräm: Rör ihop allt utom äggulan i en kastrull. Koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan och montera i äggulan. Värm tills den första bubblan syns. Kyl med vaniljstången kvar i!
- Havre: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka, mixa och bred ut på silpat. Torka 120°C ca 30 min.
- Skum: Värm upp lite mjölk och sockret. Vänd i blötlagda gelatinblad och blanda med resterande mjölk. Kyl i sifon med 2 st patroner. Skaka!
- Gelé: Mixa ihop alla ingredienser förutom gelatinet. Koka upp under omrörning, tillsätt gelatinet. Sila och kyl.
- Sås: Koka upp och låt stå och dra. Passera genom chinoise. Kyl! Garnera med färska och torkade bär samt ängssyra.
Ingredienser
Hallonkräm
- 120 g hallon
- 20 g socker
- 1,6 g Agar-agar, Sosa
Mousse
- 100 g trädgårdssyra
- 100 g turkisk yoghurt
- 1,5 st gelatinblad, Sosa
- 200 g italiensk maräng
- 150 g lättvispad grädde
Vaniljkräm
- 2 dl grädde
- 1 st vaniljstång, ekologisk Bourbon
- 50 g socker
- 20 g maizena
- 80 g äggula
Torkad havre
- 1 dl vatten
- 1 dl rostad havre
- 50 g socker
- 1 tsk salt
Skum på gårdsmjölk
- 1 lit ekologisk gårdsmjölk
- 2 msk socker
- 5 st gelatinblad, Sosa
Bärgelé
- 150 g juice från röda bär
- 1 msk citronjuice
- 20 g socker
- 0,3 g Agar-agar, Sosa
- 1,5 st gelatinblad, blötlagt, Sosa
Jordgubbssås
- 100 g krossade, silade jordgubbar
- 40 g socker
- 1 st vaniljstång
- 10 g Champagnevinäger