Tropisk tarte

    Av Josephine Eriksson

    1. Curd: Koka upp puré, zest, ägg och socker, sila sedan över gelatinet, Tillsätt smöret och mixa med stavmixer. Häll direkt i tarteformen.
    2. Pannacotta: Koka upp grädde, puré, citronsaft, socker och vanilj. Sila över gelatinet. Låt kallna och spritsa.
    3. Crémeux: Värm upp passionsfruktspurén. Blanda i ägg och socker, koka upp och sila över gelatinet. Tillsätt smöret och blanda väl. Gjut i önskad form.
    4. Gelé: Koka upp socker, puré och vatten, häll över gelatinet och rör om. Låt svalna och häll sedan gelén över passionsfrukts-crémeuxen och frys in. Glaza sedan och lägg i mitten av den spritsade guanabanapannacottan.

    Ingredienser

    Ananascurd

    • 500 g ananaspuré, Sicoly
    • 10 g citron zest
    • 500 g socker
    • 600 g ägg
    • 4 st gelatinblad, blötlagda
    • 300 g smör

    • sött tarteskal 22 cm

    Guanabanapannacotta

    • 560 g grädde
    • 583 g guanabanapuré (sour sup)
    • 2 st pressade citroner
    • 96 g socker
    • 1 st vaniljstång, Bourbon
    • 10 st gelatinblad, blötlagda

    Passionsfrukts crémeux

    • 250 g passionsfruktpuré, Sicoly
    • 95 g ägg
    • 85 g socker
    • 2 st gelatinblad, blötlagda
    • 30 g smör

    Kokosgelé

    • 55 g socker
    • 290 g kokospuré, Sicoly
    • 42 g vatten
    • 4 st gelatinblad, blötlagda