- Curd: Koka upp puré, zest, ägg och socker, sila sedan över gelatinet, Tillsätt smöret och mixa med stavmixer. Häll direkt i tarteformen.
- Pannacotta: Koka upp grädde, puré, citronsaft, socker och vanilj. Sila över gelatinet. Låt kallna och spritsa.
- Crémeux: Värm upp passionsfruktspurén. Blanda i ägg och socker, koka upp och sila över gelatinet. Tillsätt smöret och blanda väl. Gjut i önskad form.
- Gelé: Koka upp socker, puré och vatten, häll över gelatinet och rör om. Låt svalna och häll sedan gelén över passionsfrukts-crémeuxen och frys in. Glaza sedan och lägg i mitten av den spritsade guanabanapannacottan.
Ingredienser
Ananascurd
- 500 g ananaspuré, Sicoly
- 10 g citron zest
- 500 g socker
- 600 g ägg
- 4 st gelatinblad, blötlagda
- 300 g smör
- sött tarteskal 22 cm
Guanabanapannacotta
- 560 g grädde
- 583 g guanabanapuré (sour sup)
- 2 st pressade citroner
- 96 g socker
- 1 st vaniljstång, Bourbon
- 10 st gelatinblad, blötlagda
Passionsfrukts crémeux
- 250 g passionsfruktpuré, Sicoly
- 95 g ägg
- 85 g socker
- 2 st gelatinblad, blötlagda
- 30 g smör
Kokosgelé
- 55 g socker
- 290 g kokospuré, Sicoly
- 42 g vatten
- 4 st gelatinblad, blötlagda