Okonomiyaki
- Blanda ihop ingredienserna till smeten och tillsätt finstrimlad vitkål. Värm upp stekpannan med olja och häll på ca 2 dl av smeten. Lägg på fyllning, grädda till smeten börjat stela. Vänd “pannkakan” och grädda på andra sidan ca 3-4 min. Pensla på såsen på Okonimiyakin och spritsa över majonnäs. Toppa okonomiyakin med finstrimlad vårlök, bonitoflakes och strimlat nori ark.
Dashi
- Värm vatten till 70-80 grader, tillsätt konbu alg och bonito flakes (rökt torkad fisk). Varmhåll i ca 20 minuter. Sila av och förvara i kylen.
Sås
- Blanda samman alla ingredienser och ställ kylt.
Ingredienser
Äggsmet
- 8 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 4 dl dashi (se recept nedan)
- 8 tsk japansk soja
- 8 dl finstrimlad vitkål
Dashi
- 1 l vatten
- 10 cm konbu alg
- 1 dl bonitoflakes
Fyllning
- 1 näve böngroddar
- 1 röd paprika
- 200 g kantareller (eller valfri svamp)
- 100 g shiitake svamp
- 16 skivor rökt sidfläsk tunt skuret
- 200 g norsk odlad laxfilé tunt skuren
Sås
- 1 dl oystersås
- 0,5 dl worcestersås
- 0,5 dl chilisås
- 0,5 tsk osötad senap
- 2 msk dashi
Garnityr
- Bonitoflakes
- strimlor av nori ark
- finstrimlad vårlök
- japansk majonnäs (kan ersättas med vanlig majonnäs som smakas upp med soja)