Opalys Bavaroise
- Blötlägg gelatin i kallt vatten.
- Tillsätt den mindre mängden grädde och koka upp tillsammans med mjölk.
- Mixa äggulor och socker, och slå sedan över den varma grädd- och mjölkblandningen och värm till 84° grader till en kräm.
- Krama ur gelatinbladet och blanda det med den smälta chokladen.
- Sila krämen och blanda med chokladen och galantin. Mixa med stavmixer till en slät konsistens.
- Vispa den större delen av grädde till lättvispad.
- När chokladblandningen är 37° grader blandar du nergrädden.
- Fyll valfria formar och frys.
Sudachi Curd
- Koka upp sudachipuré, majsmjöl och socker tills sockret löst upp sig.
- Vispa ihop ägg och äggulor.
- Dela smöret i mindre bitar.
- Mixa den varma sudachiblandningen med äggen. Värm sedan upp till 82° grader.
- När curden nått 82° grader mix aner smöret och sila sedan curden.
- Fyll i spritspåse.
Karamellisread vit choklad
- Koka upp vatten och socker till 141° grader.
- Ta bort från värmen och vispa ner chokladen tills det har kristalliserats och bivit som ett pulver.
- Lägg ut på en silpat för att svalna.
Gurksorbet
- Blötlägg gelatin i kallt vatten.
- Värm upp mjölk, socker, glucose och limejuice.
- Mixa ner gelantin ocg gelcrem cold, låt svalna.
- När blandningen har svalnat mix aner gurkjuice och spenat med en stavmixer.
- Använd en Paco jet och frys I 24 timmar eller 4 timmar I blast freezer. Kör I Paco Jet innan den ska serveras.
Tuile
- Vispa ägg och socker till en maräng.
- Mix aner smör och tillsist mjöl. Blanda till en slät pasta.
- Fyll en form som är anpassat för flarn.
- Baka av i 175° grader ca 5 minuter.
Ingredienser
Opalys Bavaroise
- 125 g grädde
- 125 g mjölk
- 50 g äggula
- 50 g socker
- 7 g gelatin
- 450 g grade för att vispa
- 225 g Opalys vit 33%, Valrhona (smält)
- 720 g sudachipuré, Sicoly
- 540 g socker
- 200 g smör, kallt
- 6 tsk majsmjöl
- 8 ägg
- 8 äggulor
- 170 g socker
- 75 g vatten
- 150 g Opalys vit 33%, Valrhona
- 300 g mjölk
- 210 g socker
- 120 g glucose
- 50 g limejuice
- 3 gelatin
- 4 g gelcrem cold, Sosa
- 460 g gurkjuice
- 20 g spenat
- 140 g äggvita
- 175 g florsocker
- 175 g smör
- 163 g vetemjöl