Ostron med jalapeños, fingerlime och Minus8-vinäger

    Av Louise Johansson

    Ostron som får en perfekt balans mellan hetta, syra och sötma. Minus8-vinäger är tillverkad av åtta olika sorters druvor som skördats och pressats i fruset tillstånd. Ekfatslagrad i ett solerasystem som påbörjades 1997. Komplex doft och smak med tydlig russinsötma och toner av sherry och passar utmärkt till just ostron.

    1. Skiva jalapeñon tunt.
    2. Dela fingerlimen och skrapa ur ”limefröna”.
    3. Blanda alltsammans med resterande ingredienser.
    4. Öppna ostronen och lägg en sked av blandningen på varje ostron (ca 2 skivor jalapeños per ostron är lagom).

    Ingredienser

    • 1 jalapeño
    • 1 fingerlime alt. vanlig lime, rivet skal och pressad saft
    • 1 bananschalottenlök, finhackad
    • 2 msk Minus 8 vinäger
    • 6-8 ostron, gärna bohuslänska