Rökt grädde
- Ställ en skål med grädde i en större bunke, gärna av metall. Lägg i rökspån i bunke och tänd dessa så att ade avger mycket rök. Täck med plast så att det sluter tätt och låt stå minst 1 timma. Får du inte tillräckligt med röksmak så repetera samma procedur en gång till.
Ostron
- Öppna ostronen och sila av vätskan. Skär även loss från bottenskalet.
Vid servering
- Lägg ostronen på något så att de ligger stabilt. Skeda i en sked med rökt grädde i varje. Toppa sedan med dragonblad, granskott, granskottsolja och pudra över lite torkad dragon.
Ingredienser
Rökt grädde
- 2 dl grädde
- rökspån
Ostron
- 12 st ostron (gärna svenska)
Vid servering
- 36 st dragonblad
- 36 st granskott, Högtorp Gård
- 1 tsk torkad dragon mixad
- 1 msk granskottsolja, Högtorp Gård