Oysters and pearls

    Av Jonas Lundgren

    Min tid i Kalifornien på French Laundry var en fantastisk upplevelse. Underbara råvaror och ett perfektionistiskt förhållningssätt till servering och presentation. Thomas Keller har varit en viktig inspiratör för mig. Oysters and pearls är en av French Laundrys signaturrätter och är en upplevelse med sin konsistens och smak. Jonas tips: Låt löjrommen rinna av i ett kaffefilter för att få en fastare konsistens.

    1. Koka tapiocapärlorna i vatten i ungefär 15 minuter, låt rinna av i en sil.
    2. Öppna ostronen och ta vara på juicen. Låt de avrunna tapiokafröna torka lite i kastrullen, tillsätt sedan ostronjuicen och låt sjuda. Tillsätt grädde och svartpeppar och låt grynen koka ihop till en krämig blandning.
    3. Pochera ostronen lätt på svag värme i vatten som vispats med smör.
    4. Servera i skålar med Tapiokapärlorna i botten, två pocherade ostron per person och toppa med en klick löjrom.

    Ingredienser

    Oysters and pearls

    • 150 g Tapiocagryn (sagogryn)
    • 8 ostron
    • 2 dl vatten
    • 25 g smör
    • 1 dl grädde
    • 4 msk löjrom