Bakad rotselleri
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär av skalet på rotsellerin och smörj in med olja, gnid in ordentligt med krydda och salt.
- Baka sedan på en plåt i mitten av ugnen ca 75 minuter eller tills rotsellerin håller 96grader i innertemperatur.
- Skär sedan i mindre bitar.
Rostad majs
- Häng av majsen i ett durkslag, häll på en plåt och vänd med lite olivolja, lite koreanska chiliflakes och salt.
- Rosta sedan med rotsellerin de sista 20 minuterna.
Till servering
- Värm buljongen i en kastrull.
- Skär ned shiitakesvampen och låt den koka med i 1 minut.
- Skär ned vårlök fint.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
- Bottna djupa skålar med nudlarna och toppa sedan med bitar av rotsellerin, rostad majs, shiitakesvampen och vårlök. Fördela buljongen i skålarna och njut omgående.
Ingredienser
Bakad rotselleri
- 1 st rotsellerihuvud
- matolja
- shichimi togarashi
- salt
Rostad majs
- 1 burk majs
- matolja
- koreanska chiliflakes
- salt
Till servering
- 1 l Salsus Ramen ”Shoyu”
- 200 g shiitakesvamp
- 200 g vårlök
- 320 g sobanudlar, Risberg