Pad Thai

    Av Kristin Åhlander

    Pad thai är en klassisk thailändsk maträtt med härliga asiatiska smaker.

    1. Rör ihop socker, fisksås, tamarind, vinäger, limejuice och srirachasås tills sockret löst upp sig.
    2. Koka nudlarna enligt förpackningen.
    3. I en wokpanna steker du med oljan, schalottenlök, vitlök och kycklingen. Häll på ägg och rör ordentligt. Häll på nudlarna och rör runt igen.
    4. Häll dressingen över nudlarna och woka lite till, strö över jordnötter och servera på tallrik med en bit färsk lime.

    Ingredienser

    • 4 msk strösocker
    • 4 msk fisksås
    • 1 msk tamarindpasta
    • 3 msk vatten
    • 1 msk risvinäger
    • 1 msk limejuice
    • 1 msk srirachasås
    • 3 msk rapsolja
    • 2 st schalottenlök, hackade
    • 2 st klyftor vitlök, krossad
    • 1 kycklingbröst, strimlat
    • 1 ägg
    • 200 g risnudlar thai
    • 50 g böngroddar
    • 2 st salladslök
    • 1 näve jordnötter, hackade
    • ½ lime, färsk