- Rör ihop socker, fisksås, tamarind, vinäger, limejuice och srirachasås tills sockret löst upp sig.
- Koka nudlarna enligt förpackningen.
- I en wokpanna steker du med oljan, schalottenlök, vitlök och kycklingen. Häll på ägg och rör ordentligt. Häll på nudlarna och rör runt igen.
- Häll dressingen över nudlarna och woka lite till, strö över jordnötter och servera på tallrik med en bit färsk lime.
Ingredienser
- 4 msk strösocker
- 4 msk fisksås
- 1 msk tamarindpasta
- 3 msk vatten
- 1 msk risvinäger
- 1 msk limejuice
- 1 msk srirachasås
- 3 msk rapsolja
- 2 st schalottenlök, hackade
- 2 st klyftor vitlök, krossad
- 1 kycklingbröst, strimlat
- 1 ägg
- 200 g risnudlar thai
- 50 g böngroddar
- 2 st salladslök
- 1 näve jordnötter, hackade
- ½ lime, färsk