Pate de fruit på svartvinbär och yuzu

    Av Werners Gourmetservice

    Svartvinbär och yuzu är en riktig smakmatch. En given succe på gottebordet.

    1. Blanda 100 g strösocker med pektin i en bunke.
    2. Värm svartvinbärspurén till 40°C, strö i pektinsockret under omrörning.
    3. Koka i 2-3 min.
    4. Strö i resterande strösocker i 3 omgångar och koka till därefter till 106°C.
    5. Tag kastrullen från värmen, tillsätt citronsyra och rör om.
    6. Häll marmeladen i en ram som är 10 mm hög, låt svalna och stelna i rumstemp till dagen efter
    7. Skär marmeladen i tärningar och vänd i socker.

    Ingredienser

    Paté de fruit

    • 820 g svartvinbärspuré, Sicoly
    • 200 g yuzupuré, Sicoly
    • 30 g pektin, jaune slow, Sosa
    • 100 g socker
    • 1115 g socker
    • 18 g citronsyra

    Produkter i Pate de fruit på svartvinbär och yuzu

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”