- Blanchera svartkål och ramslök och kyl ner i isvatten, sila och krama ur vattnet. Mixa i thermomixer med rapsolja och druvkärnsolja tills helt slät och mixad. Sila genom finmaskig sil. Mixa den kokta potatisen, potatisvattnet, hälften av ramslöksoljan, salt, grädde i thermomixer 50°C helt slät.
- Fyll crèmen i sifon och ladda med två patroner, håll varm i vattenbad på 50°C. Blanda resterande ramslöksoljan med flädervinäger och salt. Dela på jordgubbarna och marinera i ramslöksvinägretten i 10 minuter. Stek pilgrimsmusslorna i het panna med lite olja ca 2 min. Salta, vänd på dem och salta igen. Låt dem rinna av på en handduk .
- Servering: Lägg lite av vinägretten från jordgubbarna i mitten av tallriken, spritsa ramslökscrèmen från sifonen i mitten av vinägretten, lägg jordgubbarna i mitten på crèmen, arrangera pilgrimsmusslorna runt om och sist blommor och buskkrasse. Smaklig spis!
Ingredienser
- 8 st pilgrimsmusslor
- 100 g svartkål
- 200 g ramslök
- 1 dl Julita rapsolja
- 1 dl druvkärnolja
- 100 g kokt potatis inklusive kokvatten
- salt
- 1 dl vispgrädde
- flädervinäger
- 12 st gröna omogna jordgubbar
- buskkrasse
- ätbara blommor typ penséer