- Sätt ugnen på maxvärme (ofta 250°-275°). Ställ in en plåt i övre delen av ugnen så att den blir riktigt het.
- Rör ihop crème fraiche med riven parmesanost.
- Börja med vitlökspotatisen, genom att skiva potatisen så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Riv vitlöksklyftor och blanda med potatisskivor, finhackad rosmarin, olivolja, samt lite flingsalt och svartpeppar.
- Baka ut pizzadegarna på mjölad arbetsbänk.
- Bred på crème fraicheblandningen. Bryt eller dela buffelmozzarellan. Fördela potatisskivorna på pizzan (spara oljan som blir kvar).
- Lägg över pizzan på den heta plåten. Baka i övre delen av ugnen i 6-8 minuter tills de har fått fin färg.
- Pensla kanterna med lite olivolja. Lägg på svart tryffel, använd gärna tryffeljärn eller mandolin. Riv över citronzest och häll över lite vitlöksolja från potatisen. Toppa med flingsaft och svartpeppar. Garnera ev med extra rosmarin.
Ingredienser
- 6 rumstempererade pizzadegar (190g/pizza) Du hittar recept på pizzadeg här>>
- 3 dl crème fraiche
- 1,5 dl riven parmesan
- 450 g (3 paket) buffelmozzarella
- 1 svart tryffel, gärna färsk
- 1,5 st citroner (zest)
Vitlökspotatis
- 3 medelstor, fast potatis, tvättad
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 tsk hackad, färsk rosmarin
- 7 msk olivolja
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Produkter i Pizza bianco med vitlökspotatis och tryffel
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”