- Glass: Koka upp mjölk, vispgrädde, sorbitol och hälften av strö-sockret. Vispa Äggula med resten av strösockret. Häll på den varma mjölkblandningen och värm upp till 84°C under konstant omrörning. Poppa Popcorn, häll i glassmet och låt svalna med popcorn i. Sila och kör i glassmaskin.
- Havtornskräm: Koka upp samtliga ingredienser ordentligt, ställ i kylskåp till en fast gelé. Mixa till en slät gelé.
- Andoakräm: Lägg gelatin i kallt vatten. Vispa äggulorna lätt. Koka mjölk och grädde med sockret. Häll grädd-mjölken över äggblandningen och vispa ordentligt, värm till 84°C. Lägg i gelatin och rör om tills det smält. Sila av och häll direkt över chokladen, mixa till en slät kräm. Ställ kallt.
Ingredienser
Popcorn Glass
- 1,5 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 10 g sorbitol Sosa
- 60 g strösocker
- 45 g äggula
- 40 g popcorn
Havtornskräm
- 100 g havtornspuré svensk KRAV
- 25 g citron
- 20 g strösocker
- 2 g agar-agar Sosa
Andoa Noir 70% kräm
- 0,5 st gelatinblad
- 40 g äggulor
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 5 g strösocker
- 125 g Andoa 70% Valrhona