Potatisvåffla med löjrom och creme fraiche samt sesamkål och sidfläsk

    Av Werners Gourmetservice

    Frasiga och krämiga potatisvåfflor i två versioner, klassisk ”löjromstoast” med sin välbeprövade och smakkombination eller asien flirten med sesamkål och vinägerfläsk. Fungerar fint både som förrätt och som tilltugg.

    Potatisvåffla

    1. Grädda våfflorna i ugn, 180°C i ca 15-20 min

    “Löjromstoast”

    1. Bred ut en rejäl matsked creme fraiche på den lätt ljumna våfflan.
    2. Ägga eller spritsa löjrom efter behag.
    3. Toppa med finhackad lök, några stänk olivolja och några varv med svartpepparkvarnen.

    Sesamkål och vinägerfläsk

    1. Strimla kålen fint på mandolin och lägg i isvatten.
    2. Blanda övriga ingredienser till dressingen.
    3. Innan servering, häng av kålen ordentligt och blanda samman med dressinen.
    4. Smaka av med salt.

    Vinägerfläsk

    1. Ta bort svålen på fläsket och tärna i ca 1,5×1,5 cm.
    2. Bryn fläsket hastigt i panna.
    3. Tillsätt övriga ingredienser och sjud på låg värme till limmig konsistens.
    4. Plocka ut kryddorna.

    Vid servering:

    1. Fördela ut kålsalladen på potatisvåfflorna.
    2. Toppa med fläsket.
    3. Garnera med örter, rostade sesamfrön och chiliolja.

    Ingredienser

    Potatisvåffla

    • 4 st potatisvåfflor

    “Löjromstoast”

    • löjrom
    • creme fraiche
    • finhackad schalottenlök
    • svartpeppar
    • olivolja

    Sesamkål och vinägerfläsk

    Sesamkål

    • ¼ st färsk vitkål
    • 2 msk tahini
    • 2 msk majonnäs
    • 2 tsk limejuice
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 0,5 st jalapeno färsk
    • 0,5 tsk sesamolja
    • 1 msk rostade sesamfrön
    • salt

    Vinägerfläsk

    • 200 g rökt sidfläsk eller rimmat fläsk i bit
    • 1 dl socker
    • 0,5 dl risvinäger
    • 0,5 dl chinkiang vinäger
    • 2 msk hoisinsås
    • 2 st stjärnanis
    • 1 bit kanelstång

    Vid servering:

    • ört
    • rostade sesamfrön
    • chiliolja eller crispy chili in oil

    Produkter i Potatisvåffla med löjrom och creme fraiche samt sesamkål och sidfläsk

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”