Potatisvåffla
- Grädda våfflorna i ugn, 180°C i ca 15-20 min
“Löjromstoast”
- Bred ut en rejäl matsked creme fraiche på den lätt ljumna våfflan.
- Ägga eller spritsa löjrom efter behag.
- Toppa med finhackad lök, några stänk olivolja och några varv med svartpepparkvarnen.
Sesamkål och vinägerfläsk
- Strimla kålen fint på mandolin och lägg i isvatten.
- Blanda övriga ingredienser till dressingen.
- Innan servering, häng av kålen ordentligt och blanda samman med dressinen.
- Smaka av med salt.
Vinägerfläsk
- Ta bort svålen på fläsket och tärna i ca 1,5×1,5 cm.
- Bryn fläsket hastigt i panna.
- Tillsätt övriga ingredienser och sjud på låg värme till limmig konsistens.
- Plocka ut kryddorna.
Vid servering:
- Fördela ut kålsalladen på potatisvåfflorna.
- Toppa med fläsket.
- Garnera med örter, rostade sesamfrön och chiliolja.
Ingredienser
Potatisvåffla
- 4 st potatisvåfflor
“Löjromstoast”
- löjrom
- creme fraiche
- finhackad schalottenlök
- svartpeppar
- olivolja
Sesamkål och vinägerfläsk
Sesamkål
- ¼ st färsk vitkål
- 2 msk tahini
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk limejuice
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st jalapeno färsk
- 0,5 tsk sesamolja
- 1 msk rostade sesamfrön
- salt
Vinägerfläsk
- 200 g rökt sidfläsk eller rimmat fläsk i bit
- 1 dl socker
- 0,5 dl risvinäger
- 0,5 dl chinkiang vinäger
- 2 msk hoisinsås
- 2 st stjärnanis
- 1 bit kanelstång
Vid servering:
- ört
- rostade sesamfrön
- chiliolja eller crispy chili in oil
Produkter i Potatisvåffla med löjrom och creme fraiche samt sesamkål och sidfläsk
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”