Pulled duck med dijonnaise

    Av Werners Gourmetservice

    Fantastiskt goda och enkla snittar, som passar såväl till förrätt som till buffén.

    1. Med anklår: Sätt ugnen på 150°C. Öppna burkarna med confiterade anklår och ställ in i ugnen tills fettet har smält. Häll av ankfettet och spara det. Det är perfekt att ha till stekning eller att blanka av en rödvinssås m.m. Dra isär ankköttet och fyll hjärtsalladsblad med ankkött och klicka på dijonnaise. Toppa med syrad rödlök.
    2. Med ankrillettes: Värm ankrillettes försiktigt tills fettet smält. Fyll hjärtsalladsblad med ankrillette och klicka på dijonnaise. Toppa med syrad rödlök.

    Ingredienser

    • 2 st confiterade anklår eller 200 g ankrillettes
    • 2 st hjärtsalladshuvud
    • 60 g dijonnaise
    • syrad rödlök