Råbiff
- Tärna biffen fint med kniv och vänd i bunke med en god olivolja.
- Smaka upp med flingsalt och nymalen telicherrypeppar.
Syrad silverlök
- Skär silverlöken i tunna skivor.
- Dela ned svampen i mindre bitar.
- Koka upp vinägern med ättika, socker och vatten.
- Slå över löken och svampen och låt svalna i lagen. Gärna över natten om tid finns.
Montering
- Hacka hasselnötterna grovt.
- Skölj machesalladen noga och vänd med olivolja.
- Fördela sedan köttet på 4 tallrikar, skeda på dijonnaise och häng av löken och svampen från lagen. Toppa med dessa.
- Lägg sedan machesalladen runtom och toppa med hasselnötter och lite flingsalt.
Ingredienser
Råbiff
- 400 g hängmörad biff
- 1 msk god olivolja, Montfrin
- flingsalt
- telicherrypeppar, nymalen
Syrad silverlök
- 1 st silverlök
- 8 st shitakesvamp
- 0,5 dl champagnevinäger
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
Montering
- 1/2 dl hasselnötter, rostade från Piemonte
- 1 dl dijonnaise (går byta till tryffelmajonnäs om så önskar)
- 2 dl machesallad
- 1 msk olivolja, Montfrin
- flingsalt