Råbiff med dijonnaise, syrad silverlök & svamp samt hasselnötter

    Av Fredrik Andersson

    Klassisk råbiff med dijonnasie, syrad lök och svamp. Går lika bra att köra på tryffelmajonnäs om så önskas!

    Råbiff

    1. Tärna biffen fint med kniv och vänd i bunke med en god olivolja.
    2. Smaka upp med flingsalt och nymalen telicherrypeppar.

    Syrad silverlök

    1. Skär silverlöken i tunna skivor.
    2. Dela ned svampen i mindre bitar.
    3. Koka upp vinägern med ättika, socker och vatten.
    4. Slå över löken och svampen och låt svalna i lagen. Gärna över natten om tid finns.

    Montering

    1. Hacka hasselnötterna grovt.
    2. Skölj machesalladen noga och vänd med olivolja.
    3. Fördela sedan köttet på 4 tallrikar, skeda på dijonnaise och häng av löken och svampen från lagen. Toppa med dessa.
    4. Lägg sedan machesalladen runtom och toppa med hasselnötter och lite flingsalt.

    Ingredienser

    Råbiff

    • 400 g hängmörad biff
    • 1 msk god olivolja, Montfrin
    • flingsalt
    • telicherrypeppar, nymalen

    Syrad silverlök

    • 1 st silverlök
    • 8 st shitakesvamp
    • 0,5 dl champagnevinäger
    • 0,5 dl ättika
    • 1 dl socker
    • 1 dl vatten

    Montering

    • 1/2 dl hasselnötter, rostade från Piemonte
    • 1 dl dijonnaise (går byta till tryffelmajonnäs om så önskar)
    • 2 dl machesallad
    • 1 msk olivolja, Montfrin
    • flingsalt