Chilistekta rödräkor
- Se till att räkorna är torra.
- Hetta upp en panna och häll i oljan.
- Lägg i räkorna och fräs snabbt.
- Krydda med koreanska chiliflakes och salt. De tar max 1 minut på varje sida för räkorna. Inte mer, då riskerar de att bli torra.
Till servering
- Värm buljongen i en kastrull.
- Dela pak choi på mitten och låt sjuda med i 2 – 3 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Bottna 4 skålar med nudlar, fördela räkorna, pak choi, böngroddar och koriander i skålarna.
- Slå på buljongen och toppa med sesamfrö.
Ingredienser
Chilistekta rödräkor
- 500 g rödräkor
- 2 msk matolja
- koreanska chiliflakes, Risberg
- salt
Till servering
- 1 l salsus Ramen ”Spicy”
- 4 st pak choi
- 2 dl böngroddar
- 320 g udonnudlar, Risberg
- 1 kruka koriander
- 2 msk rostat sesamfrö, Risberg