- Lägg björnbär, lök, vin och socker i en kastrull och koka upp, låt puttra några minuter. Smaka av med balsamico och lite salt. Låt svalna.
- Dela upp riletten i 8 delar, lägg varje del på ett filodegsark och vik in kortändarna och rulla sedan ihop till täta små rullar. Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader (ej högre temperatur). Ha alltid ett lock till hands när du hettar upp olja! Sänk ner några rullar i taget och fritera till vacker färg och krispig yta. Servera genast tillsammans med såsen.
Ingredienser
Rilettes i krispig rulle
- 200 g rillettes
- 1 pkt filodegsark (små)
- 1 st uppvispat ägg
Björnbärssås
- 2 dl björnbär
- 0,75 dl rött vin
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl finhackad schalottenlök
- 1 msk balsamico vinäger
- 1 nypa salt