Rillettes i krispig rulle med björnbärssås

    Av Matlagerskan

    Servera som tilltugg vid mingel – eller som förrätt.

    1. Lägg björnbär, lök, vin och socker i en kastrull och koka upp, låt puttra några minuter. Smaka av med balsamico och lite salt. Låt svalna.
    2. Dela upp riletten i 8 delar, lägg varje del på ett filodegsark och vik in kortändarna och rulla sedan ihop till täta små rullar. Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader (ej högre temperatur). Ha alltid ett lock till hands när du hettar upp olja! Sänk ner några rullar i taget och fritera till vacker färg och krispig yta. Servera genast tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    Rilettes i krispig rulle

    • 200 g rillettes
    • 1 pkt filodegsark (små)
    • 1 st uppvispat ägg

    Björnbärssås

    • 2 dl björnbär
    • 0,75 dl rött vin
    • 1 dl farinsocker
    • 0,5 dl finhackad schalottenlök
    • 1 msk balsamico vinäger
    • 1 nypa salt