- Blötlägg svampen i minst 45 minuter. Torka av svampen och hacka den i lagom stora bitar.
- Fräs hackad lök, vitlök och rosmarin i hälften av smöret tills den är mjuk.
- Lägg i svampen och stek den mjuk. Tillsätt vinet och koka ner till hälften.
- Tillsätt riset.
- Tillsätt sedan sjudande buljong, lite i taget under konstant omrörning. När buljongen kokat in, tillsätter man lite till och fortsätter så tills riset är mjukt med en liten kärna.
- Ta av från plattan och tillsätt resten av smöret och riven parmesanost
- Låt sedan vila några minuter innan servering
Ingredienser
- 50 g torkad svamp från Plantin
- 1 gul lök, hackad
- 1-2 vitlöksklyftor, hackade
- en liten kvist rosmarin, hackad
- 75 g smör
- 1 stort glas vitt torrt vin
- 350 g arborioris alt. carnaroli
- 1,2 lit kyckling- eller grönsaksbuljong, sjudande, Salsus
- havssalt
- nymald svartpeppar
- 50 g riven parmesan