Röd quinoa med örter, rödlök och hyvlade grönsaker

    Av Werners Gourmetservice

    Matiga och nyttiga sallader med bulgur, röd quinoa och stor couscous Moghrebieh. På bilden är det tre olika sallader och de resterande recepten hittar ni här: Bulgursallad med rotfrukter, svamp och örter Moghrabieh med sallad, tomat och bakad fetaost

    1. Koka upp grönsaksbuljongen tillsätt quinoa och sjud några minuter.
    2. Ansa sallad och örter, skala och hyvla rödlök samt grönsaker.
    3. Sila quinoa och skölj av i kallt vatten.
    4. Blanda grönsaker, sallad och örter i en salladskål. Krydda med rapsolja, schalottenlöksvinäger och kryddorna.

    Ingredienser

    • 4 dl röd quinoa
    • 6 dl grönsaksbuljong
    • ½ frisésallat
    • 1 knippe rucola
    • 1 kruka basilika
    • 1 knippe bladpersilja
    • 1 rödlök
    • 1 morot
    • 1 zucchini
    • 2–3 msk rapsolja
    • 1 msk schalottenlöksvinäger
    • salt
    • 1 krm chili espelette
    • ½ krm fänkålsfrön, krossade