Rödvinsås

    Av Kristin Åhlander

    1. Hacka löken. Smält första volymen smör i en kastrull och lägg i lök och vitlök.
    2. Fräs försiktigt tills löken blivit mjuk. Tillsätt sockret och låt det karameliseras lite.
    3. Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Låt koka ihop 2 min.
    4. Häll på rödvinet och koka 10 min.
    5. Fortsätt sedan med oxbuljongen, lagerblad, timjan, sellerisalt. Koka i ca 10 eller mer för mustigare smak.
    6. Salta och peppra till önskad smak och lägg i sista smöret det sista för att få en blank och fin sås med förstärkt smak.

    Ingredienser

    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 1 msk cassonade, eller annat brunt socker
    • 2 tsk tomatpuré
    • 4 msk rödvinsvinäger
    • 5 dl rödvin
    • 5 dl oxbuljong, Salsus (en förpackning)
    • 1 lagerblad
    • 2 kvistar färsk timjan, eller 1 tsk torkad timjan
    • 2 tsk sellerisalt
    • 2 msk smör
    • salt och peppar

    Produkter i Rödvinsås

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”