- Hacka löken. Smält första volymen smör i en kastrull och lägg i lök och vitlök.
- Fräs försiktigt tills löken blivit mjuk. Tillsätt sockret och låt det karameliseras lite.
- Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Låt koka ihop 2 min.
- Häll på rödvinet och koka 10 min.
- Fortsätt sedan med oxbuljongen, lagerblad, timjan, sellerisalt. Koka i ca 10 eller mer för mustigare smak.
- Salta och peppra till önskad smak och lägg i sista smöret det sista för att få en blank och fin sås med förstärkt smak.
Ingredienser
- 2 msk smör
- 2 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk cassonade, eller annat brunt socker
- 2 tsk tomatpuré
- 4 msk rödvinsvinäger
- 5 dl rödvin
- 5 dl oxbuljong, Salsus (en förpackning)
- 1 lagerblad
- 2 kvistar färsk timjan, eller 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk sellerisalt
- 2 msk smör
- salt och peppar
Produkter i Rödvinsås
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”