Rotfruktschips med Läsosalt

    Av Kristin Åhlander

    Krispiga, vackra chips av rotfrukter och kål, toppade med sprött havssalt från Läsö. Servera till mingelfesten eller varför inte till varmrätten.

    1. Skölj grönkålen och riv bladen till mindre bitar
    2. Skala rotfrukterna och skiva dem tunt med hjälp av en mandolin
    3. Lägg sedan allt i en bunke. Droppa i olivolja och strö med flingsaltet. Rör runt och knåda lite lätt in olivolja så att allt blir blandat
    4. Lägg på plåt och kör på 150 grader i ca 20 min eller tills de blir krispiga.Tips! Längden i ugnen kan variera beroende på råvara. Så ha gärna grönkålen på en separat plåt.

    Ingredienser

    • Grönkål
    • Morot
    • Palsternacka
    • Rotselleri
    • Olivolja Montfrin
    • Läsö salt