Kålsallad
- Dela ned kålen i 4 klyftor och pensla med olivolja. Krydda med saladekryddan. Grilla på alla sidor så att kålen får ordentlig färg.
- Hyvla fänkål tunt på mandolin.
- Dela ned kålen och vänd med fänkål, rucola och vit balsamvinäger.
- Smaka av med salt.
Vispat smör
- Vispa smöret luftigt och smaksätt med sambal badjak, salade krydda och salt.
- Servera i valfri form som topping till den ljumna salladen.
Ingredienser
Kålsallad
- 1 st spetskålshuvud
- ½ st fänkål, tunt hyvlad
- 2 msk olivolja
- 2 msk Werners franska örtkrydda
- 1 dl rucola
- 1 msk balsamvinäger, vit
- Salt
Vispat smör
- 300 g smör, rumstempererat
- 2 msk sambal badjak
- 2 msk salade krydda
- Salt