Sallad på grillad kål med hyvlad fänkål, salade krydda och vispat smör smaksatt med sambal badjak

    Av Werners Gourmetservice

    Kålsallad

    1. Dela ned kålen i 4 klyftor och pensla med olivolja. Krydda med saladekryddan. Grilla på alla sidor så att kålen får ordentlig färg.
    2. Hyvla fänkål tunt på mandolin.
    3. Dela ned kålen och vänd med fänkål, rucola och vit balsamvinäger.
    4. Smaka av med salt.

    Vispat smör

    1. Vispa smöret luftigt och smaksätt med sambal badjak, salade krydda och salt.
    2. Servera i valfri form som topping till den ljumna salladen.

    Ingredienser

    Kålsallad

    • 1 st spetskålshuvud
    • ½ st fänkål, tunt hyvlad
    • 2 msk olivolja
    • 2 msk Werners franska örtkrydda
    • 1 dl rucola
    • 1 msk balsamvinäger, vit
    • Salt

    Vispat smör

    • 300 g smör, rumstempererat
    • 2 msk sambal badjak
    • 2 msk salade krydda
    • Salt