Salmalax kryddig av wasabisesam med salt gurksallad och krämig sojamajonnäs

    Av Werners Gourmetservice

    1. Vispa ihop äggula vinäger dijonsenap och soja, droppa försiktigt i oljan och fortsätt vispa tills det blir en fin krämig majonnäs.
    2. Gröp ur gurkan och hacka i små bitar. Skala och finhacka löken och ingefäran. Blanda ihop och tillsätt sojan. Låt dra i några minuter.
    3. Skiva salmalaxen. Gärna tunt men gillar du tjockare bitar så gör du det.
    4. Montering: Lägg gurksalladen på ett litet fat eller ett salladsblad. Därefter laxen, en klick majonnäs och till sist över wasabisesamen

     

    Ingredienser

    • 150 g Salmalax
    • Wasabisesamfrön

    Gurksallad

    • 1 gurka
    • 0,5 rödlök
    • 3 msk hackad inlagd ingefära
    • 0,5 dl japansk soja

    Sojamajonnäs

    • 1 äggula
    • 1 tsk Champagnevinäger
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk Japansk soja
    • 2 dl matolja