- Vispa ihop äggula vinäger dijonsenap och soja, droppa försiktigt i oljan och fortsätt vispa tills det blir en fin krämig majonnäs.
- Gröp ur gurkan och hacka i små bitar. Skala och finhacka löken och ingefäran. Blanda ihop och tillsätt sojan. Låt dra i några minuter.
- Skiva salmalaxen. Gärna tunt men gillar du tjockare bitar så gör du det.
- Montering: Lägg gurksalladen på ett litet fat eller ett salladsblad. Därefter laxen, en klick majonnäs och till sist över wasabisesamen
Ingredienser
- 150 g Salmalax
- Wasabisesamfrön
Gurksallad
- 1 gurka
- 0,5 rödlök
- 3 msk hackad inlagd ingefära
- 0,5 dl japansk soja
Sojamajonnäs
- 1 äggula
- 1 tsk Champagnevinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk Japansk soja
- 2 dl matolja