Salsus Krämig Fisksoppa

    Av Øyvind Hjelle

    Klassisk fisksoppa som passar att göra på all fisk och de flesta grönsaker och örter.    

    1. Stek lök, morot, fänkål och kryddor i smöret
    2. Tillsätt vitt vin och koka ned till 50%
    3. Tillsätt demi glace och grädden. Koka ned ytterligare 25%
    4. Sila över i en ny kastrull, red med maizena och smaka av med kryddor
    5. Tillsätt Créme Fraiche och mixa soppan luftig med en stavmixer.

    Kokt, färdig produkt 1,2 liter

    Ingredienser

    • ½ gul lök
    • ½ morot
    • ¼ fänkål
    • 1 tsk vitpepparkorn
    • 1 tsk hela fänkålsfrön
    • 2 dl vitt vin
    • 1 l Salsus demi glace Fisk
    • 5 dl grädde
    • Citron, smör, salt, maizena
    • 1 msk Créme Fraiche