Salsus Krämig Viltsås

    Av Øyvind Hjelle

    Klassisk sås som passar alla typer av vilt och skogsfåglar.      

    1. Stek grönsaker och svamp i smöret, häll i kryddor och vitt vin, koka ned till 50%.
    2. Tillsätt Salsus vilt demi glace och koka ned 30%.
    3. Tillsätt grädde och soja, koka ned 30 %.
    4. Sila över till en ny panna.
    5. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
    6. Tillsätt Créme Fraiche och blanda med stavmixer.

    Cirka 9 dl färdig sås.

    Ingredienser

    • 25 g smör
    • 25 g torkad skogsvamp
    • ¼ liten sellerirot
    • ½ morot
    • ½ lök
    • 1 msk farinsocker
    • 4 st enbär
    • 1 kvist rosmarin
    • 1,5 dl vitt vin
    • 0,5 dl soja
    • 1 l Salsus demi glace Vilt
    • 4 dl grädde
    • 1 msk Créme Fraiche
    • Salt och peppar, maizena