Salt misokaramellglass med ingefära

    Av Werners Gourmetservice

    Spännande smakrik glass med vit miso, ingefära och salt kola.

    Salt misokaramellglass

    1. Värm grädde/mjölk i kastrull och låt sjuda tillsammans med vaniljstången.
    2. Vänd i socker och ägg och miso. Sjud till 84 grader. Låt glassmeten svalna.

    Salt kolasås

    1. Karamellisera sockret genom att hälla sockret i en kastrull och ställ på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills sockret har smällt och har en bärnstensbrun färg, sedan tillsätts salt och grädde. OBS det kommer ryka under detta moment.
    2. Låt smeten koka tills klumparna har försvunnit. Låt svalna över natten.
    3. Fyll glassmaskinen med två delar vaniljglassmet samt en del salt kolasås (exempelvis 2 dl smet och 1 dl kolasås). Kör till glass.

     

    Ingredienser

    Salt misokaramellglass

    • 5 dl grädde
    • 5 dl standardmjölk
    • 4 ägg
    • 2,5 dl strösocker
    • 1 st vaniljstång
    • 100 g vit miso sakura från Risberg

    Salt kolasås

    • 2 dl strösocker
    • 4 dl grädde
    • 50 g ingefärsjuice, Sicoly
    • 15 g havssaltSpännande smakrik glass med vit miso, ingefära och salt kola