Salt misokaramellglass
- Värm grädde/mjölk i kastrull och låt sjuda tillsammans med vaniljstången.
- Vänd i socker och ägg och miso. Sjud till 84 grader. Låt glassmeten svalna.
Salt kolasås
- Karamellisera sockret genom att hälla sockret i en kastrull och ställ på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills sockret har smällt och har en bärnstensbrun färg, sedan tillsätts salt och grädde. OBS det kommer ryka under detta moment.
- Låt smeten koka tills klumparna har försvunnit. Låt svalna över natten.
- Fyll glassmaskinen med två delar vaniljglassmet samt en del salt kolasås (exempelvis 2 dl smet och 1 dl kolasås). Kör till glass.
Ingredienser
Salt misokaramellglass
- 5 dl grädde
- 5 dl standardmjölk
- 4 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- 100 g vit miso sakura från Risberg
Salt kolasås
- 2 dl strösocker
- 4 dl grädde
- 50 g ingefärsjuice, Sicoly
- 15 g havssaltSpännande smakrik glass med vit miso, ingefära och salt kola