Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut ett lager grovsalt på en plåt eller en stor ugnsfast form. Tvätta och borsta betorna och ställ dem sedan i saltet. Sätt in betorna i ugnen i ca 30–40 minuter tills de är helt mjuka och lätta att sticka in en kniv eller provsticka i. Ta ut, låt stå och svalna en stund.Ta bort det lite hårdare ytterhöljet på chèvreosten och smula ner den i en skål. Tillsätt färskost och crème fraiche, dela vaniljstången och skrapa ur alla frön med hjälp av kniven – lägg vaniljen i skålen. Vispa kraftigt tills crèmen är helt slät. Gnid bort skalen på betorna, skär av botten så att de står stabilt. Dela betorna i lite sneda skivor, skeda eller spritsa ostcrèmen mellan skivorna. Ställ på ett vackert fat eller tallrikar och toppa med lite timjan och flytande honung.
Ingredienser
- 8–12 st små fina betor (gärna blandade färger)
- 1 pkt grovsalt
- 150 g chèvreost
- 1 dl färskost
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 st vaniljstång
- färsk timjan
- flytande honung