Semmelpralin

    Av Dennis och Ylva Strömberg

    1. Gjut blonda (Dulcey) runda skal.
    2. Gör en ganache. Mixa mandel, florsocker och kardemumma. Blanda i rumstempererat smör och citronsaft. Koka upp grädde och tillsätt den i blandningen. Mixa en stund till, men inte så att massan blir helt slät. Häll den varma blandningen över Jivara i omgångar och skapa en emulsion.
    3. Fyll ganachen i skalen när den nått 31°C. Rulla pralinen med blond choklad.
    4. Gör semmellock genom att spritsa en liten mängd blond choklad i botten på en rund pralinform. Spritsa sedan lite Opalys ovanpå pralinen, sätt på locket och pudra florsocker över pralinen.

    Ingredienser

    • 236 g eko skållad, mald mandel
    • 236 g eko florsocker
    • 6 g stött kardemumma
    • 60 g eko saltat smör
    • 6 g eko citronjuice
    • 443 g eko grädde 40%
    • 496 g Jivara 40%, Valrhona
    • ca 1200 g Dulcey 32%, Valrhona till att gjuta, rulla skal + semmellock
    • ca 400 g Opalys 33%, Valrhona till ”grädde” på semlan