- 
Glass
Vispa ihop äggulorna och sockret, koka samtidigt upp mjölken och grädden med vaniljstången. Slå grädd/mjölken över äggblandningen och vispas runt. Tärna rågbrödet i centimeter stora bitar och lägg ner i den varma glassmeten. Låt glassen stå så till nästa dag och mixa därefter och kör smeten i glassmaskin.
 - 
Karamel
Lakrits, råsocker och vatten kokas ihop på medelvärme till en simmig karamell.
 - 
Rabarber
Rabarbern skalas, (skalen sparas) och skärs i fyra centimetersbitar, bryns i smör och karamellisieras med de två sockersorterna. Rabarberskalen läggs i en passande burk och fylls upp med socker låt stå så i 3 dagar och mixa sedan sockret, låt torka. Kan användas i bakverk osv istället för vanligt socker.
 
Ingredienser
Rågbrödsglass
- 100 g äggula
 - 120 g strösocker
 - 3 dl mjölk
 - 3 dl grädde
 - 1 vaniljstång Bourbon
 - 150 g sött rågbröd med sirap och brödkryddor
 
Lakritskaramel
- 2 tsk lakritspulver
 - ½ dl muscovadosocker mörkt
 - 1 dl vatten
 
Stekta rabarber
- 400 g rabarber
 - osaltat smör
 - 3 msk socker
 - 3 msk muscovadosocker ljust