Smakrik råbiff med en kyss av curry och krispig schalottenlök samt ett extra gott fröknäcke

    Av Werners Gourmetservice

    Råbiff är en klassiker. Här med en touch av rostade sesamfrön med smak av curry. Fröknäcket får en extra god smak av den rostade rapsoljan, Coltza.

    1. Gör fröknäcket, Bryt i ca 4×4 cm bitar
    2. Skiva löken. Doppa i mjöl sedan i ett lätt uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Fritera i olja.
    3. Hacka eller mal biffen till önskad textur. Hacka selleri, persilja och kapris fint. Blanda ihop alla ingredienserna
    4. Montering: Lägg råbiffsblandningen på fröknäcket. Sedan löken och till sist strö över currysesam och lite hackad persilja.

    Ingredienser

    Fröknäcke

    • Recept av Magnus Johansson här på wgs.se

    Friterad schalottenlök

    • 2 st schalottenlökar
    • 2 msk vetemjöl
    • ägg
    • 3 msk ströbröd

    Råbiff

    • 300 g biff av innanlår
    • olivolja, några droppar
    • 2 tsk dijonsenap
    • 2 msk kapris
    • 2 msk hackad persilja
    • 5 cm selleristjälk
    • salt
    • peppar