- Sparris: Skala sparrisen noggrant. Vacuumpacka sparrisen tillsammans med övriga ingredienser. Baka av på ånga 85°C i 25 minuter. Kyl i isvatten.
- Pärlor: Blanchera tapiokapärlorna i vatten i 10 sekunder, spola av. Häll sedan ner i kokande vatten igen och låt koka 20 minuter under omrörning. Smält lakritsstång i vatten på spis och kyl ner. Blanda med kokta pärlorna, låt vila 30 minuter.
- Lök: Hacka löken, koka upp i mjölken. Sila av löken och panera den i rågmjölet. Fritera på 170°C till gyllene. Pudra med vinägerpulver och salt.
- Smörkräm: Vispa äggula och citron över vattenbad, tillsätt smör lite åt gången.
- Torkad äggula: Mixa samman salt, socker och lakrits-stång till ett pulver. Grava äggulorna i blandningen i 8 timmar. Torka gulorna på 55°C i 12 timmar. Riv på rivjärn.
- Montering: Lägg sparrisarna i botten och bygg uppåt, toppa med atzinakrasse.
Ingredienser
Sparris
- 12 vita sparrisar AA
- 3 msk mjölk
- 20 g smör
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
Pärlor
- 1 msk tapiokapärlor
- 10 g lakritsstång, krossad
- 100 g vatten
Lök
- 1 gul lök
- 2 dl mjölk
- 1 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk vinägerpulver, Sosa
- ½ tsk salt
Smörkräm
- 60 g äggula
- 200 g brynt smör
- 10 g pressad citron
Torkad äggula
- 2 äggulor
- 40 g socker
- 40 g salt
- 10 g lakritsstång