-
Botten
Vispa stora delen socker, mandelmjöl, ägg pistage pasta och salt till fluffig smet. Vispa samtidigt lilla delen socker och äggvita till maräng. Vänd ihop dessa två. Lagom till en gastro storlek kapsel. Strö på hackad pistage. Baka av 180°C ca 6 minuter.
-
Mousse
Koka socker och vatten till 121°C vispa med äggulan till pate a bombe (ptb). Blanda lilla grädden och citronsaften med mascarpone, Blötlägg gelatin. Vispa stora delen grädde lätt vispad. Smält gelatin, blanda med ptb. Blanda sedan med mascarpone smeten och till sist den vispade grädden.
-
Kräm
Blanda socker och pektin. Koka upp purén och tillsätt sockerpektinet. Låt puttra ca 3 minuter tillsätt citronsyra som du blandat med vodka. Tillsätt sedan gelatin och rör om. Låt svalna.
Ingredienser
Pistagebotten
- 168 g socker
- 210 g mandelmjöl
- 310 g ägg
- 42 g pistagepasta Sosa
- 1 g salt
- 67 g äggvita
- 42 g socker
- finhackad pistage att strö på
Mascarponemousse
- 200 g socker
- 50 g vatten
- 125 g äggula
- 50 g grädde
- 50 g citronsaft
- 500 g mascarpone
- 9 g gelatin
- 500 g grädde
Jordgubbskräm
- 60 g socker
- 8 g pektin
- 200 g jordgubbspuré Sicoly
- 6 g vodka
- 2 g citronsyra
- 3 g gelatin, blötlagd
Dekor
- färska jordgubbar
- vit chokladdekor Opalys 33% Valrhona