- Strimla alla grönsaker och skölj nudlarna i kallt vatten. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.
- Vänd ihop nudlarna med grönsaker, plockade örter och räkor och dressa med drygt hälften av dressingen.
- Hetta upp en stekpanna och sota gemssalladen snabbt, lägg upp med salladen.
- Toppa med extra koriander och mynta och servera dressing till.
- Man även toppa med grovt hackade jordnötter om så önskas.
Ingredienser
Sallad:
- 2 pkt shiratakinudlar Risberg
- 200 g fint strimlade eller hyvlade morötter
- 200 g fint strimlad zucchini
- 0,5 gurka - hyvlad i remsor
- 1 röd lök – tunt skivad
- 1 knippe salladslök
- 1 knippe mynta
- 1 knippe koriander
- 300 g stora handskalade räkor (välj MSC märkta)
- 2 st lime – zest o juice
- 0,5 dl fisksås
- 2 msk soja Sakura
- 1 tsk sesamolja Risberg
- 1,5 msk honung
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 0,5 tsk riven vitlök
- 1 röd färsk chili – tunt skivad
- Ev. jordnötter
Produkter i Vietnamesisk krispig sallad med Shiratakinudlar, räkor och sotad sallad samt het, syrlig dressing
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”