Vietnamesisk krispig sallad med Shiratakinudlar, räkor och sotad sallad samt het, syrlig dressing

    Av Matlagerskan

    1. Strimla alla grönsaker och skölj nudlarna i kallt vatten. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.
    2. Vänd ihop nudlarna med grönsaker, plockade örter och räkor och dressa med drygt hälften av dressingen.
    3. Hetta upp en stekpanna och sota gemssalladen snabbt, lägg upp med salladen.
    4. Toppa med extra koriander och mynta och servera dressing till.
    5. Man även toppa med grovt hackade jordnötter om så önskas.

    Ingredienser

    Sallad:
    • 2 pkt shiratakinudlar Risberg
    • 200 g fint strimlade eller hyvlade morötter
    • 200 g fint strimlad zucchini
    • 0,5 gurka - hyvlad i remsor
    • 1 röd lök – tunt skivad
    • 1 knippe salladslök
    • 1 knippe mynta
    • 1 knippe koriander
    4 st gemssallad – delade på mitten
    • 300 g stora handskalade räkor (välj MSC märkta)
    Dressing:
    • 2 st lime – zest o juice
    • 0,5 dl fisksås
    • 2 msk soja Sakura
    • 1 tsk sesamolja Risberg
    • 1,5 msk honung
    • 1 tsk riven färsk ingefära
    • 0,5 tsk riven vitlök
    • 1 röd färsk chili – tunt skivad
    • Ev. jordnötter

    Produkter i Vietnamesisk krispig sallad med Shiratakinudlar, räkor och sotad sallad samt het, syrlig dressing

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”