Sommarkaka

    Av Annie Lundin

    1. Väg upp smör, sockret, vanilj och salt i en blandare. Låt jobba ihop och tillsätt mandelmjölet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och till sist vetemjölet i omgångar. Låt degen vila i kylen över natten och kavla ut den. Fodra i tartelett formar och baka på 165°C till gyllene.
    2. Koka upp grädde, passionsfrukt, glykos, vanilj och salt. Sila och häll över chokladen i omgångar. Mixa i smör och rom med stavmixer. Fyll tartelett skalen halvvägs.

    Ingredienser

    Mördeg

    • 360 g smör
    • 70 g strösocker
    • 150 g florsocker
    • 2 st Bourbon vaniljstång
    • 5 g salt
    • 70 g mandelmjöl
    • 120 g ägg
    • 600 g vetemjöl

    Mjölkchoklad ganache

    • 200 g grädde
    • 50 g passionsfruktspuré Sicoly
    • 45 g glykos
    • 1 st Tahiti vanilj
    • salt
    • 480 g Bahibe choklad Valrhona
    • 75 g smör
    • 10 g rom