- Väg upp smör, sockret, vanilj och salt i en blandare. Låt jobba ihop och tillsätt mandelmjölet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och till sist vetemjölet i omgångar. Låt degen vila i kylen över natten och kavla ut den. Fodra i tartelett formar och baka på 165°C till gyllene.
- Koka upp grädde, passionsfrukt, glykos, vanilj och salt. Sila och häll över chokladen i omgångar. Mixa i smör och rom med stavmixer. Fyll tartelett skalen halvvägs.
Ingredienser
Mördeg
- 360 g smör
- 70 g strösocker
- 150 g florsocker
- 2 st Bourbon vaniljstång
- 5 g salt
- 70 g mandelmjöl
- 120 g ägg
- 600 g vetemjöl
Mjölkchoklad ganache
- 200 g grädde
- 50 g passionsfruktspuré Sicoly
- 45 g glykos
- 1 st Tahiti vanilj
- salt
- 480 g Bahibe choklad Valrhona
- 75 g smör
- 10 g rom