- Börja med att skära sparrisen i mindre, snedskurna bitar. Koka dem snabbt i saltat vatten och kyl sedan i ett isbad.
- Finhacka schalottenlöken.
- Sautera löken och riset i olivolja tills riset blir genomskinligt.
- Tillsätt vinet och låt detta koka in.
- Späd sedan med varm buljong lite i taget tills riset är genomkokt men har en liten kärna kvar, cirka 15–20 minuter.
- Riv osten medan riset kokar.
- När riset är klart, vänd ner ost, smör och sparris. Låt det inte koka efter detta!
- Tillsätt Garum Grönsak.
- Smaksätt med citron, salt och nymald svartpeppar.
- Späd eventuellt med lite mer buljong, för att få rätt konsistens.
Ingredienser
- 250 g grön sparris
- 2 st schalottenlökar
- 350 g risottoris
- 3 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 l grönsaksbuljong, Salsus
- 2 dl lagrad prästost
- 3 msk smör
- 2 msk Garum Grönsak
- 1 st citron
- Salt
- Tellicherrypeppar
Produkter i Sparrisrisotto med Garum Grönsak
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”