Sparrisrisotto med Garum Grönsak

    Av Werners Gourmetservice

    Den här risotton är en hyllning till vårens smaker – krämig, smakrik och fylld med friskhet från sparris och citron. Garum Grönsak adderar djup och umami, medan lagrad prästost och smör ger en len och fyllig avrundning.

    1. Börja med att skära sparrisen i mindre, snedskurna bitar. Koka dem snabbt i saltat vatten och kyl sedan i ett isbad.
    2. Finhacka schalottenlöken.
    3. Sautera löken och riset i olivolja tills riset blir genomskinligt.
    4. Tillsätt vinet och låt detta koka in.
    5. Späd sedan med varm buljong lite i taget tills riset är genomkokt men har en liten kärna kvar, cirka 15–20 minuter.
    6. Riv osten medan riset kokar.
    7. När riset är klart, vänd ner ost, smör och sparris. Låt det inte koka efter detta!
    8. Tillsätt Garum Grönsak.
    9. Smaksätt med citron, salt och nymald svartpeppar.
    10. Späd eventuellt med lite mer buljong, för att få rätt konsistens.

    Ingredienser

    • 250 g grön sparris
    • 2 st schalottenlökar
    • 350 g risottoris
    • 3 msk olivolja
    • 2 dl torrt vitt vin
    • 1 l grönsaksbuljong, Salsus
    • 2 dl lagrad prästost
    • 3 msk smör
    • 2 msk Garum Grönsak
    • 1 st citron
    • Salt
    • Tellicherrypeppar

    Produkter i Sparrisrisotto med Garum Grönsak

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”