Tarte flambé
- Fördela crème fraiche över bottnarna.
- Fördela smulad getost och honung över bottnarna.
- Gå över med lite nymald svartpeppar från kvarn.
- Toppa med riven parmesan och grädda av i 250°C ugn ca 5 min.
Picklade rödbetor
- Koka betorna nästan mjuka i ordentligt saltat vatten och låt svalna.
- Skala de varma betorna genom att krama dem försiktigt i handen.
- Koka ihop lag på övriga ingredienser.
- Skiva rödbetorna tunt på mandolin och lägg i lagen.
- Låt dra minst 2 timmar men gärna över natt.
Vid servering
- Toppa bottnarna med rödbetorna, smulad getost och hallon.
- Ringla honung och gå över med lite riven parmesan, olivolja.
- Garnera med ört.
Ingredienser
Ingredienser för 4 port
Tarte flambé
- 4 st tarte flambé bottnar, artnr. 42108
- 2 dl creme fraiche 32%
- 100 g getost
- 2 dl riven parmesan
- 4 msk hallonblomshonung
- svartpeppar
Picklade rödbetor
- 4 st rödbetor
- 1,5 dl vatten
- 1 dl socker
- 0,75 dl Condimento Bianco, vit balsamvinäger
- 10 st svartpepparkorn
- 1 lagerblad
- 0,5 tsk kumminfrö (hela)
Vid servering
- 100 g Getost
- hallon
- riven parmesan
- hallonblomshonung
- ört
- parmesanost
- olivolja
Produkter i Tarte flamé ”chevre chaud” med hallonhonung och picklade rödbetor
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”