Syrlig spirulina- och melonsallad

    Av Viktor Ingemarsson

    Den här härligt syrliga spirulina- och melonsalladen är en sallad helt i sin egen klass. En annorlunda men otroligt lättälskad sallad som ger nya referensramar för hur en sallad kan se ut och smaka. Receptet ger små portioner, som ett tillbehör eller förrätt så gör gärna dubbel sats om du skall servera den ”ensam”. Om det mot förmodan blir något över kan man bra att göra en smoothie av resterna genom att mixa samman med banan. Bra att veta: Äppelcidervinäger innehåller järn, klor, kalcium, flour, magnesium, kalium, svavel, natrium, fosfor, kisel, fibrer och äppelsyra.

    1. Börja med att skala och skära honungsmelon i kuber om ca 1 cm. Lägg dessa i en större bunke och strö över spirulinapulver under omrörning. Blanda sedan ned äppelcidervinäger, finhackad schalottenlök och finstrimlad pak soi.
    2. Skala och kärna ur gurkan, jag brukar dela den på mitten och använda en sked. Skär den sedan i fina bågar och lägg ned i bunken tillsammans med övriga ingredienser. Rör om ordentligt och låt stå i kylen ca 30 minuter före servering.
    3. Servera på tallrik eller lägg upp salladen på ett större fat och låt gästerna hugga in. Det är en sallad som kommer garantera succé vid alla middagsbjudningar, i alla stunder.

    Ingredienser

    Syrlig spirulina- och melonsallad

    • 1 st honungsmelon
    • 4 dl pak soi (kinakål)
    • 5 dl gurka
    • 2 st röd chili
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1,5 dl äppelcidervinäger
    • 1 msk spirulinapulver