Tacos med sellerisotad fisk

    Av Matlagerskan

    Blanda samman kryddorna på en assiett, skär fisken i fyra bitar och vänd runt den i kryddorna så den täcks helt. Mosa avokado, tillsätt mangon och smaksätt sedan med vitlök, lime, salt och chili. Skär upp valfria grönsaker som tillbehör t.ex. rödkål, morot, lök och tomater. Grilla fisken eller stek i panna på hög värme tills den är precis färdig och skivar sig vackert då man trycker på den. Servera med avokadoröran och grönsakerna i tortilla.

    Ingredienser

    • ca 500 g vit fisk t.ex. torsk (filead och utan skinn)
    • 1 msk sellerisalt
    • 2 msk paprikapulver
    • 1 st lime–zest
    • 0,5 tsk salt
    • 1 st avokado
    • 1 dl hackad mogen mango
    • 1/2 st vitlöksklyfta – riven
    • 1/2 st lime – juicen
    • salt och chilipulver
    • dina favoritgrönsaker
    • små tortillabröd