Tamago Yaki

    Av Frida Ronge

    Tamago yaki är en japansk rullad omelett som du med fördel kan ha till nigiri och gärna med färsk tryffel på.

    1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, dashipulver, socker och salt. Vispa så att allt blandar sig.
    2. Värm upp en tamagopanna eller en vanlig stekpanna på låg värme. Häll lite olja i pannan och tillsätt cirka ½ dl smet.
    3. När äggsmeten har stelnat lite på ytan, vik in omelettens kortsida mot mitten, och vänd den igen så att det blir en rektangulär omelett. Flytta tamagon försiktigt tillbaka till ena sidan av pannan och häll i cirka ½ dl smet. Lyft lite på omeletten så att smeten kommer under biten du redan gjort. När den har stelnat lite på ytan, vik tamagon igen. Fortsätt på samma sätt tills äggsmeten är slut.
    4. Servering: Skiva tamagon med en vass kniv i cirka ½ cm tjocka skivor och lägg på en tallrik.

    Ingredienser

    1 omelett – ca 12 bitar
    • 5 ekologiska ägg
    • ½ dl vispgrädde eller dashi
    • 1 msk dashipulver (dashimoto)
    • 1 msk strösocker
    • 1 nypa salt
    • matolja till stekning

    Produkter i Tamago Yaki

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”