Tarteletter
- Ta valfria små tartelettformar och stansa ut plattor som får plats i tartelettformen.
- Sätt sedan 5 tartelettformat på varandra och fritera i 170 grader olja ca 2 minuter. Håll lätt press på formarna med en sked.
- Ta sedan ur och låt fritera ytterligare 1 minut.
- Låt sedan svalna på papper så att oljan rinner av.
Kräm på lagrad ost
- Riv osten fint.
- Smält sedan osten med grädde och lägg sedan i en mixer.
- I med ett ägg och mixa till slät konsistens.
- Häll i oljan droppvis så att det bildar en emulsion.
- Smaka av med vinäger och salt. Lägg i spritspåse.
Inkokt silverlök
- Hacka silverlöken fint och sautera i lite smör.
- Slå sedan på sherryvinäger, champagnevinäger, vatten och socker och låt koka ihop tills löken är helt mjuk.
- Smaka av med salt och vänd i granolja.
Kål i granskottolja
- Vänd alltsammans i en bunke och låt marinera i minst 1 timma.
Vid servering
- Bottna tarteletterna med kålen.
- Fortsätt med osträm och silverlök.
- Toppa sedan med lite extra riven ost, granbarrssylt samt pudra över torkad mixad dragon.
Ingredienser
Tarteletter
- 20 st wonton degsark
- frityrolja
Kräm på lagrad ost
- 200 g lagrad ost, tex Wrångebäcksost eller Svecia
- 100 g vispgrädde 40%
- 1 st ägg
- 500 g matolja
- 20 g champagnevinäger
- Laseösalt
Inkokt silverlök
- 2 st silverlökar
- 1 msk smör
- 2 msk sherryvinäger
- 2 msk champagnevinäger
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 msk granolja, Högtorp Gård
- salt
Kål i granskottolja
- 2 dl kålblad plockade (gärna brysselkål eller spetskålsblad
- 1 msk citronskal
- 1 tsk dragon, torkad och malen
- 2 msk granskottsolja, Högtorp Gård
- salt
Vid servering
- 2 msk granbarrssylt, Högtorp gård
- 1 tsk dragon, torkad och mixad.