-
Maräng
Mixa juice och basilika slätt. Vispa upp albumin och strösocker med vätskan till fluffigt. Vänd i siktat florsocker i slutet. Spritsa till minidonuts och torka i värmeskåp ett dygn.
-
Soppa
Kokas upp allt utom basilika, lime, limeblad och jordgubbspurén. Häll den varma vätskan över thaibasilika, lime, limebladen. Låt stå 2 dygn för att få ut smaken och blanda sen upp med 2 kg jordgubbspuré. Smaka eventuellt av med lite mer limejuice.
-
Brownie
Vispa ägg, socker och farin fluffigt. Sikta i de torra ingredienserna och vänd samman. Vänd sist i smöret. Spraya ett bleck, bakplåtspapper i botten. Pudras med kakao. Baka i 175°C, ca 20 min.
-
Namelaka
Blötlägg gelatinet. Smält chokladen. Koka upp mjölk, puré, vanilj och honung. Gör en emulsion av varma vätskan och chokladen. Tillsätt urkramade gelatinet. Tillsätt salt och kall grädde, mixa ihop. Kyl över natten. Kontaktplastad. Vänd runt och markera i sprits.
-
Choklad
Koka socker, vatten, salt till 142°C. Ta av från värmen och vispa i chokladen till krispigt smul.
- Garnering Vispa upp syrad grädde med lite hemgjort vaniljsocker och spritsa på tallriken vid servering. Dekorera även med färska jordgubbar och basilikablad. Slå på soppan precis innan servering.
Ingredienser
Basilikamaräng
- 150 g limejuice
- 50 g färsk basilika
- 40 g albumin Sosa
- 80 g socker
- 80 g florsocker
Jordgubbssoppa
- 500 g vatten
- 500 g vitt vin
- 1 kg socker
- 2 st citronsyra
- 2 st stjälkar citrongräs
- 4 st stjälkar thaibasilika
- 2 st lime och zest
- 4 st limeblad
- 2 kg jordgubbspuré Sicoly
Fudgebrownie
- 9 st ägg
- 6,75 dl socker
- 4,5 dl brunt farin
- 6,75 dl mjöl
- 4,5 dl kakaopulver Valrhona
- 0,75 dl vaniljsocker
- 3 tsk salt
- 450 g brynt smör
Tanariva namelaka
- 3 st gelatinblad
- 150 g Oriado 60% Valrhona
- 400 g Tanariva 33% Valrohna
- 100 g mjölk
- 200 g Jordgubbspuré Sicoly
- 1 st vaniljstång
- 30 g flytande honung
- 1,5 ml salt
- 600 g vispgrädde
Kristalliserad choklad
- 330 g socker
- 150 g vatten
- 1 tsk salt
- 300 g Oriado 60% Valrhona
Garnering
- syrad vaniljgrädde
- färska jordgubbar och basilika